NIEUWS UPDATE – 27 MRT. 2023

bookit 2e bij de Shopping Awards 2023 – AI en Hyperpersonalisatie

Amsterdam, 27 maart 2023 – Bookit is met haar hyperpersonalisatie case op de 2e plaats geëindigd bij de Shopping Awards 2023 in de categorie PostNL Nieuwe Technologieën en Innovaties Award. Een vakantie voorspellen door AI-decisioning engine Inspire.

NIEUWS UPDATE – 27 MRT. 2023

Bookit 2e bij de Shopping Awards 2023 – AI en Hyperpersonalisatie

Amsterdam, 27 maart 2023 – Bookit is met haar hyperpersonalisatie case op de 2e plaats geëindigd bij de Shopping Awards 2023 in de categorie PostNL Nieuwe Technologieën en Innovaties Award. Een vakantie voorspellen door AI-decisioning engine Inspire.

Door het inzetten van Building Blocks’ AI decisioning engine Inspire, weet Bookit door hyperpersonalisatie beter in te spelen op de behoeften van klanten die een vakantie willen boeken. De decisioning engine zorgt ervoor dat Bookit de reisbehoefte van klanten kan voorspellen en hierop geautomatiseerd in kan spelen. Dat betekent dat klanten alleen relevante opties zien die daadwerkelijk bij hun persoonlijke vakantie wensen en behoeftes passen.

Door het inzetten van Building Blocks’ AI decisioning engine Inspire, weet Bookit door hyperpersonalisatie beter in te spelen op de behoeften van klanten die een vakantie willen boeken. De decisioning engine zorgt ervoor dat Bookit de reisbehoefte van klanten kan voorspellen en hierop geautomatiseerd in kan spelen. Dat betekent dat klanten alleen relevante opties zien die daadwerkelijk bij hun persoonlijke vakantie wensen en behoeftes passen.

Mike de Block – CEO van bookit
“Waar wij doorheen zijn gegaan is een mooie overgang, waarin we de gehele organisatie veel meer vanuit de klant laten denken. Onze missie is dan ook: het zoeken en boeken onderdeel te laten maken van de vakantie voorpret. Dit kunnen we enkel realiseren door de juiste content aan de juiste klant kan te tonen, en dat is alleen mogelijk met hulp van personalisatie op schaal.”

First-party data verzamelen via touchpoints
De AI-software werkt over de verschillende labels van Bookit, namelijk weekendjeweg.nl, hotels,nl, traveldeal.nl & bungalows.nl. Hierdoor ontstaat er meer synergie tussen de labels en worden de relaties met klanten versterkt. Van potentiële en bestaande klanten, worden 360-graden profielen opgebouwd door het verzamelen van data tijdens verschillende touchpoints. Het Customer Data Platform (CDP) Squeezely verzamelt deze first-party data zodat er alleen relevante content aan klanten aangeboden wordt. Bookit heeft deze datagedreven oplossingen niet alleen voor personalisatie gebruikt, maar zelfs de datagedreven cultuur volledig verweven door de gehele organisatie.

Bram Versteegh – Founder van bookit
“Data is de basis van ‘alles’. Door gebruik te maken van Inspire, is niet alleen de klantreis gepersonaliseerd maar is onze volledige organisatie datagedreven gaan werken. Het is dan ook een van de belangrijkste elementen binnen onze Bookit Groeiformule.”

Vernieuwende technologie
Door het inzetten van AI decisioning engine Inspire van Building Blocks, kan Bookit niet alleen meer rendement halen uit hun bestaande klantenbase, maar maken zij van hun klanten zelfs blije en loyale fans! Bovendien laten zij natuurlijk zien dat vernieuwende technologie en innovatie hun klanten helpt om zonder vloeken een reis te boeken.

Shopping Awards
Stichting Shopping Awards is in 2001 opgericht en reikt jaarlijks verschillende awards uit aan de beste webwinkels van Nederland. De nominaties en winnaars zijn gekozen door een onafhankelijke en deskundige vakjury met onder andere bekende vakgenoten, deskundigen, wetenschappers en (hoofd)redacteuren van mediapartners.

Over Building Blocks
Door de Consumenten op de eerste plaats, streeft Building Blocks ernaar om het meest betrouwbare en toonaangevende Consumer AI bedrijf in de wereld te zijn. Building Blocks, onderdeel van CM.com, stelt met Inspire toonaangevende consumentenmerken in staat om te begrijpen en te handelen naar de behoeften van de consument. Samen bouwen we aan betekenisvolle klant relaties met hun consumenten, om van hen blije en loyale fans te maken.

Erwin van Oosten – Head of Client bij Building Blocks
“Het is mooi om te zien dat personalisatie via Inspire niet alleen voor de klanten van de verschillende labels van Bookit zo waardevol kan zijn, maar dat het ook zo’n belangrijk onderdeel is geworden van de strategie en daarmee de gehele organisatie.”